LinnésKammare

Klicka på bilden för att se datum och utställare

Utställningar 2024 presentationer

Informationen utökas löpande

28 mars - 1 april Olga Palchevskaya
*extra öppet annandag påsk 11-15
Måleri

Utställning  “Våren”   28/3 – 1/4  2024     
på utställningen kommer man att se mina tavlor som jag målade speciellt till barnrummet, uppländska motiv och kan också beställa ett porträtt som jag ritar snabbt på cirka 30 minuter i akvarell eller med penna. Om du önskar porträtt, boka gärna i förväg via https://palchevskaya.com annars i mån av tid.

18 - 21 april Lars Samuelsson
Akvarellmåleri
"Mitt intresse för teckning och måleri har jag haft sedan barnsben. Förutom egen vilja och drivkraft har jag gått en del teckningskurser vid studieförbund samt några helgkurser i akvarellmåleri vid Wiks Folkhögskola. Den senaste akvarellkursen var hösten 2017 hos konstnär Ewa Söderberg på Söder i Stockholm. Därefter har jag framförallt hämtat inspiration och kunskap från Youtube. Jag målar "föreställande akvarell" och gillar att måla stadsmotiv. De ljus och skuggförhållanden som uppkommer i en stad är spännande tycker jag men jag väljer även andra motiv, bland annat från kust och hav.

Nu är jag pensionerad från yrkeslivet och har en fin tillvaro i Uppsala med mer tid för målandet. Att måla akvarell har länge fungerat som avkoppling och stimulans men har på senare tid mer utvecklats till en inspirerande hobby. Jag har nu valt att ställa ut några av mina bilder med motiv från Uppsala och Gotland.
Välkomna!"

2 - 5 maj Färgklicken målargrupp
Akvarellmåleri
Färgklicken är en målargrupp med 8 akvarellmålande kvinnor som träffas en gång i veckan för att måla. Gruppen har funnits i många år och har haft utställningar tillsammans. Ibland utmanar vi varandra att måla av samma bild för att se hur olika det kan bli. Man ställer frågor, vill ha ett omdöme, nån kanske kan svara, ge vägledning. Iallafall vet man att svaren är konstuktiva. Målar man i grupp har man aldrig tråkigt.

9 -12 maj Anna Rockström 
Måleri och blandteknik
"Jag är uppvuxen i Örebro men bor sedan 2018 vid Gävles vackra kust och har sedan dess målat mer eller mindre varje dag. För mig är måleriet en ventil som ger mig utrymme att uttrycka det som finns inom mig. 
Mina målningar har utvecklats från abstrakt till mer figurativt där djur, människor och natur får komma fram och förmedla ett budskap till dig som betraktar.
Jag är autodidakt och utvecklar mitt målande varje dag genom övning och experiment med olika material och färg.
Främst målar jag i akryl men har även börjat utforska akvarell- och koltekniken.
Mina verk utstrålar glädje, harmoni och positivitet genom otaliga lager färg och många har uttryckt att målningarna talar till dem personligen på ett eller annat sätt. 
Det är också min högsta önskan, att få dig berörd eller känna samhörighet med målningen.

Jag ser fram emot att träffa dig under min utställning och föra samtal om konsten och livet!"

16 - 19 maj, 23 - 26 maj Jonas Sjögren 
Fotografi

30 maj - 2 juni Siarl och Björn 
Akvarellmåleri samt fotografi

6 - 9 juni, 13 - 16 juni Natalia Johansson 
Måleri

27 - 30 juni, 4 - 7 juli Berit Norrbelius 
Måleri

11 - 14 juli Anita Eriksson, Mats Jansson, Gunnel Lundgren, Lottie Malm
Måleri

18 - 19, 25 -28 juli Maria Jönsson o Ylva Frändén
Akvareller och acrylic ink

1 - 4 augusti Anitha Sidefors och Elinor Carlbrand
Måleri

8 - 11 augusti Birgitta Attling och Yvonne Schantz
Akvarellmåleri

Bildgalleri utställningar 2024