Presentationer av 2025 års utställningar i Galleri Vallhov
Info om utställningarna uppdateras löpande
OBS JUSTERAT DATUM!
19 - 21 april (påskafton-annandag påsk)
Anneli Sköld och Lena Erling
*extra öppet annandag påsk 11-15
Måleri
Jag har målat sen jag var liten, men efter en händelse i mitt liv som satt djupa avtryck. Stärkes viljan att uttrycka mig mer.
Jag kommer från ett litet samhälle utanför Västerås. Och har sen efter att mina föräldrar skilt sig, flyttat runt och försökt hitta nya rötter. Nu bor jag i Uppsala sen 2021och trivs mycket bra med det.
Jag är utbildad bildlärare vid Umeå universitet sen 2003. Och arbetar som lärare vid en högstadieskola i Uppsala län. Efter några kurser på Öland med tekniken Verdic art. Har jag blandat i sättet att måla med tradionella tekniker. Jag målar varierande och mest med akryl. Mina målningar bygger på att få fram någon form av berättelse. Jag gillar att måla landskap, människor, djur men vill inte begränsa mina motiv. Utan låter händelser komma som det vill.
Tidigare utställningar
· Svärtan 2024 Kreativa feminister
· Galleri Upsala 2024 9-14/11 samlingsutställning
· Galleri Upsala 2023 – samlingsutställning
· Folkets hus Vällingby 2019
· Norrköping 2007 – galleri glömskan. Videoinstallation
Instagram: art_by_anneliskold
anneli.skold.com
https://facebook.com/anneli.skold.14
Anneli Sköld
-
Jag heter Lena Erling, min stora hobby är att måla i olja. Med mina tavlor vill jag förmedla hopp och glädje, samma glädje som jag själv känner när jag skapar mina målningar. Jag tycker om att måla blommor och naturmotiv, då får jag utlopp för min fantasi och sprudlande glädje för färger. Jag hoppas att någon tavla kan bli så omtyckt att den kan få pryda en vägg hemma hos någon av er som besöker utställningen, det vore en ära för mig. Hoppas att du tycker om det du ser!
/Lena
Instagram: @lena_m_erling
24 - 27 april Sassa Eriksson, Lotta Lund, Maria Lohe och Anna Lundgren
Måleri och fotografi
IRRBLOSS - Mellan Världar, en utställning av och med fyra konstnärer. Besökaren bjuds in till själsliga betraktelser inom olika discipliner, nära och bortom trädtopparna, från naturen och platser däremellan, stundtals verkliga, stundtals magiska med dragning åt det surrealistiska.
-
Sassa Eriksson är kreatör med passion för återbruk och konst. Skapandet har alltid varit en central del av hennes liv, att laga trasigt, sy, sticka och återbruka. Hon målar med akryl på rostiga plåtar och har sedan 2019 deltagit i flera akvarellkurser. Hennes konst har visats bland annat på Artshow i Uppsala saluhall, Galleri Vallhov, Kiplingebergs gods, Konstrundan i Järvsö och under Arts & Crafts på Vita Magasinet i Karlholmsbruk. De vilda djuren och naturen är hennes största inspirationskälla. När hon målar försvinner hon in i sin bubbla och tappar tidsuppfattningen.
Sassa Eriksson föddes i Österbotten, växte upp i Uppsala och bor nu mitt i skogen utanför stan med en flock hundar. Till vardags arbetar hon som gårdsansvarig och byggnadsvårdare på ett säteri.
Instagram: @Team_Zeya_Art
Lotta Lund är naturfotograf från Strömsbergs Bruk med macro och landskap som huvudmotiv, men ibland blir det även fågel- och djurfotografering. Hon älskar att sitta i gömsle och vänta på att något ska hända. Hon far gärna iväg till andra länder med sin kamera. Att fotografera är för Lotta Lund en kreativ resa bortom tid och rum när hon vill fånga blommans själ eller det storslagna landskapet.
-
Lotta Lund har ställt ut flertalet gånger, bland annat under Konst på väg i Tierps kommun. Hon har också medverkat i två stora samutställningar som fokuserat på kvinnliga naturfotografer; NATUR 2014 (arr. Profoto) med 48 utställare, en turnerande utställning som visats på Fotomässan i Stockholm, i Profotos egna lokaler samt runt om i Sverige. Och därefter Sixty Chicks, Wild pics där 60 naturfotografer från föreningen Biofoto i Sverige, Finland och Norge deltog. Sixty Chicks har fått mycket medial uppmärksamhet och har ställts ut i hela Skandinavien.
Lotta Lund är uppvuxen och bosatt i Strömsbergs bruk. Bruket gjorde henne intresserad av dess historia och hon utbildade sig därför till Vallonbruksguide och på höstkanten kolar hon med sin sambo en kolmila sedan 20 år.
Hemsida: www.lottalund.se
-
Maria Lohe har utbildning inom grafisk design, konst och fotografi i Sverige och utomlands. Hon har alltid målat och tecknat, samt även ägnat sig åt analogt fotografi. Maria Lohe målar huvudsakligen med akryl på duk, men använder även annat material. Målarprocessen börjar ofta med en bild eller en idé i huvudet, sedan läggs en grund på duken och så är målandet igång. Ibland går det snabbt att måla en tavla, ibland veckor eller månader. Hon målar utifrån inre bilder, minnen och världen runtomkring. Natur, stadsmiljö, mönster, ljus och mörker - det finns ingen begränsning. Maria Lohe ramar dessutom sällan in sina målningar, men om hon gör det återanvänder hon gärna gamla ramar eller fönster.
Till vardags är Maria Lohe verksamhetschef och projektledare i föreningen Demokratipiloterna, på det kulturella och sociala centret Dynamo i Stockholm.
Instagram: @immerzuzweit
-
Anna Lundgren är fotokonstnär och arbetar uteslutande analogt sedan 2019. Hon har sin utgångspunkt i naturen, där hon finner inspirationen, lugnet, men den slutliga bilden tar form senare i mörkrummet. Hon låter det kreativa flödet bestämma riktningen. I mörkret kombinerar hon det klassiska hantverket med olika tekniker som fotomålning, flerfaldig exponering och laptopografi.
Anna Lundgren är en del i det internationella projektet Fotografar Palavras, där poeter och fotografer skapar tillsammans. Hon har ställt ut ett 30-tal gånger i Sverige och utomlands, däribland på MiMo Museum i Leiria, Portugal, Mimara Museum i Zagreb, Kroatien, samt på olika gallerier i Stockholm och Uppsala. Hon fick en silvermedalj för porträttet The Art of Seeing vid samutställningen Through The Fog/Biblioteksgalleriet, Sibernik/Kroatien, 2022.
Anna Lundgren har nyligen bytt från stad till land och flyttat ut till Väla-Västland utanför Tierp. Hon pendlar till jobbet som dokumentations- och utbildningschef i Stockholm, och har alltid med sig minst en kamera i väskan.
Instagram: @luannisextended
Bluesky: @luannisextended.bsky.social
--
15 - 18 maj Olga Palchevskaya
Måleri
Olga Palchevskaya en rysk-svensk konstnär ställer ut sitt måleri. https://palchevskaya.com
--
29 maj - 1 juni Natalia Johansson
Måleri
Natalia Johansson utbildad vid konsthögskola Mukhina 1985-1990. Arbetade i Norrbotten 1991-1994,
Sedan 1994 Bor och arbetar som konstnär I Sverige.
Natalia Johansson målar i olika tekniker: olja ,akvarell, blandteknik,
Motiven är ofta (inte alltid) abstrakta och baserade på sammansättningar av geometriska former och objekt som bildar relationer till varandra.
Medan Natalia experimenterar med olje och akrylmåleri ägnar hon sig även åt design och skulptur i keramik och glas.
" Jag inspireras av allt möjligt som jag ser framför mig, ibland det kan vara små städer
som man besöker, ibland samlingar med människor.
Så det är väldigt olika intryck som ger impulser till motiven i mina konstverk.
Jag försöker stilisera och skapa mitt eget sätt att måla.
Jag är väldigt intresserad av olika kombinationer av fager- hur de jobbar ihop och vilken effekt kan man få på en duk."
5 - 8 juni Sven-Åke Larsson
Måleri
Bor sedan femtio år i Uppsala. Har alltid uttryckt mig genom att skriva, musicera och måla. Har haft ett trettiotal utställningar i mellansverige. Vlll med mitt måleri uttrycka mig i symboler. En bra målning är som ett bra samtal mellan mig och betraktaren. Intresset för mitt måleri Har varit stimulerande. Jag föredrar alltid oljefärg och palettkniv. Har ofta texter som förstärker måleriet. Mitt måleri, ett guldstoff målat över vardagen!
12 - 15 juni Ewa Öhlund och Birgitta Olsson
Måleri i olja
Fantasier.
Birgitta Olsson och Ewa Öhlund, Uppsala, ställer ut oljemålningar i Linnés galleri den 12 - 15 juni. Birgitta och Ewa har haft flera utställningar tidigare både tillsammans och separat. Intresset för måleri och annan konstnärlig verksamhet startade tidigt i deras liv och pågår med full kraft fortfarande. Utställningen visar ett varierat urval av deras måleri.
26 - 29 juni Niklas Rönnerfalk
Akvareller
Till vardags arbetar jag som lärare med behörighet att undervisa i Historia och Filosofi. I teckningen har jag alltsedan barndomen funnit en ro och en viss frihet som jag för två år sedan bestämde mig för att utforska vidare genom en för mig ny form: akvarellen. Möjligheterna föreföll mig genast uppenbara, akvarellens flödande och lekfulla och suggestiva schatteringar, även om den inledande bekantskapen var både trevande, frustrerande, och intensivt prövande. Resultatet av mina självstudier kan betraktas i den här utställningen. Motiven utforskar och begränsas i hög grad av sådant som fångat min blick. Oftast landskap eller samspelet mellan naturens skådespel och de mänskliga aktiviteterna inom dem. För det rör sig om just en blick och frågan om det går att fånga den: den här utställningen är menad att sporra mig att utforska frågan vidare.
3 - 6 juli Julian Siarl Phillips, Björn Wändel och Lillemor Wassberg
Fotografi, måleri och teckning
När vi målar en bild eller tar ett foto är det som om vi berättar en historia. Det kan handla om enkla händelser i vardagslivet eller om hur naturen försöker hitta sitt sätt att överleva och utvecklas - sida vid sida med oss människor.
Ibland har vi fått resa långt för att hitta berättelsen men vem vet, den kanske fanns alldeles om hörnet!
Vi tar dig med på en färd - både nära och i fjärran - för att du ska se vad vi upplevt
17 - 20 juli, 24 - 27 juli Ylva Frändén och Maria S Jönsson
Akvarell, collage och mixed media
”Kom och se vår Konst på Kammaren!"
Ylva är upplandsbo sedan barnsben och bor i Lövstalöt. Maria är från början en jämtlänning som sedan länge bor i Vänge utanför Uppsala. De två har målandet som sin hobby och båda älskar inslaget av det oförutsägbara i akvarellmåleriet när pigment och vatten möts.
Trädens färg och form har ofta huvudrollen i Ylvas konst. Ibland harmonierar träden med övrigt i naturen där hon vill fånga ögonblick av lugn och stillhet. I andra bilder är träden nästan mänskliga. Ylva väljer gärna motiv från trakten runt Uppsala.
Maria varierar mellan abstrakta och semiabstrakta motiv. I sina verk leker Maria med färger, former och mellanrum, vilket lockar i gång betraktarens fantasi. Ibland använder hon salt eller alkohol för att skapa struktur i målningen
Ylva och Maria har lärt känna varandra under deltagande i utställningar med Uppsala konstförening på Galleri Uppsala. De har båda även deltagit på den jurybedömda Akvarellsalongen i Väsby konsthall. Maria har också visat sin konst i Ekeby by Vänge, samt på Julsalongen på Uppsala konsert- och kongress. Ylvas tavlor har under våren visats på Läkemedelsverket och dessförinnan på flertalet Artshows i Saluhallen.
Sommaren 2024 hade de två en gemensam utställning på Galleri Vallhov, Linnés Kammare. Nu möts de igen för en ny gemensam utställning.
Varmt välkomna till ”Konst på Kammaren”!
7-10 augusti Anna Rockström
Måleri
Jag är uppvuxen i Örebro men bor sedan 2018 vid Gävles vackra kust och har sedan dess målat mer eller mindre varje dag. För mig är måleriet en ventil som ger mig utrymme att uttrycka det som finns inom mig.
Mina målningar har utvecklats från abstrakt till mer figurativt där
djur, människor och natur får komma fram och förmedla ett budskap till dig som betraktar.
Jag är autodidakt och utvecklar mitt målande varje dag genom övning och experiment med olika material och färg. Främst målar jag i akryl men har även börjat utforska akvarell- och koltekniken.
Mina verk utstrålar glädje, harmoni och positivitet genom otaliga lager färg och många har uttryckt att målningarna talar till dem personligen på ett eller annat sätt.
Det är också min högsta önskan, att få dig berörd eller känna
samhörighet med målningen.
Jag ser fram emot att träffa dig under min utställning och föra samtal om konsten och livet!
14 -17 aug Bengt Lanner
Fotokonst