LinnésKammare


Översikt och foton från kommande utställningar finns när du klickar på "Galleri" i menyn ovan
 

Utställningar 2022 mer information

24 - 27 februari
Susanne Sassa Eriksson, Stina Sandberg, Tora Holmberg, Stefan Hedström

"Sassa målar mest akvarell men testar gärna andra medier, tex akryl på rostig plåt.
Inspirationen kommer från naturen, djuren och drömmar om platser. Att måla är att stänga ute och koppla av."

"Mörker är fascinerande. Det rymmer inget eller allt utan att man ser det. Men den allra minsta ljusstrimma öppnar upp och avslöjar allt därute. Många av mina målningar till den här utställningen har börjat med mörker, alltså svart färg. Det har varit lärorikt att snåla med ljuset för det behövs inte mycket för att frambringa sammanhang och känslor."
Stefan Hedström

"Jag skär och hugger fram reliefer i träslaget lind, färgen jag använder är äggoljetempera. Jag vill försöka fånga ett ögonblick, en känsla, en stämning."
Stina Sandberg

”Tora Holmberg målar i akvarell och det är mestadels mörka färger i paletten. Favoritmotiv är träd och skog i möte med vatten. Stranden är förtrollande tvetydig, den markerar både början och slutet i olika zoner. Målandet började som en utmaning och blev ett måste.”


31 mars - 3 april, 7 - 10 april
Ewa Öhlund
"
Ewa Öhlund har haft flera utställningar tidigare med både oljemålningar och grafik, även jurybedömda utställningar. Intresset för måleri och annan konstnärlig verksamhet startade tidigt i hennes liv och pågår med full kraft fortfarande.
För Ewa är det viktigaste när hon målar att få fram nyanserna i färgerna samt formerna, inte motivet i sig."

14 - 17 april 
Anna-Karin Axelsson
"
Jag kommer under påsken att visa mindre stenskulpturer i marmor, oljemålningar varierande stil och storlek. Fåglar, djur och natur är mina favoritmotiv, men även människor och väsen i starka färger."
Anna-Karin Axelsson 

21 - 24 april
Olle Söder

"Jag heter Olle Söder och är född 1939. Är f d byggnadsmålare med teckning och målning som hobby. Akvarell och Akryl är det jag trivs bäst att jobba med. Motiven är djur, fåglar och landskap."

28 april - 1 maj
Eva Johansson, Håkan Stenborg, Mariette Hellgren, Cecilia Hellesen Hansen
”Måleri, keramik och skulptur. 4 konstnärer vars gemensamma nämnare är Alvikstorpet, en keramikverkstad i Stockholm. Nu ställer vi ut tillsammans och låter våra olika uttryck mötas under samma tak i den fina miljön på Galleri Vallhov.

Eva Johansson - måleri, skulptur, keramik
Mariette Hellgren - keramik, skulptur
Håkan Stenborg - keramik
Cecilia Hellesen Hansen - keramik”

5 - 8 maj
Carolie Nordlund, Sofie Persson
"
Caroline och Sofie är två konstnärer boende i Uppsala. Huvudsakligen målar bägge med akvarell men under senare tid har de smugit in en och annan akrylmålning. Ofta lugna, jordnära färger. Från föreställande till abstrakt konst. Varmt välkomna!"

12 - 15, 19 - 22 maj
Visst finns det blå hästar, konstnärsgrupp
"Visst finns det blå hästar är en studiecirkel som leds av Kajsa Haglund, konstnär och Curator. Studiecirkeln administreras av studieförbundet Bilda.
Deltagarna träffas en gång i veckan i Kajsa Haglunds atelje, Atelje Fria Händer, i Ekeby bruk Uppsala. De har haft flera gemensamma utställningar, men också separata utställningar, bla på Missionskyrkans galleri och Galleri Vallhov.
I denna utställning i Galleri Vallhov visar 15 deltagare en eller flera målningar, huvudsakligen oljemåleri.
En fin och spännande blandning av uttryck.
Välkomna!"

26 - 29 maj
Anna Rockström
"Min inspiration hittar jag i livet. Känslor och budskap hittar allt mer fram i mina motiv där mina tankar får en plats på duken. För mig är måleriet en lång upptäcktsresa där jag oftast inte har en aning om slutdestinationen. Där kan jag andas och ventilera med starka färger som gör mig glad! 
Jag målar helst i akryl men blandar gärna olika material som ger spännande struktur och karaktär. Min kärlek till skapandet sprider jag vidare genom mina workshops i det kravlösa måleriet."

2 - 5 juni
Marie-Louise Rönnbäck, Fanny Fjällström
"Marie-Louise och Fanny är mor och dotter som för första gången ställer ut tillsammans. Fannys intresse för fotografering var stort under tonåren men de senaste åren har systemkameran alltmer lagts åt sidan och de flesta foton tas med mobilen. Fotografierna är oftast hämtade från resor, inspirerande växter eller med temat "street". Akvarell är av många ansedd som den svåraste tekniken, svårt att bemästra och oftast helt omöjlig att kontrollera. Marie-Louise tycker att det är en spännande utmaning där man aldrig vet vad samspelet mellan vatten och färg ska ge. Skog och vatten har alltid spelat stor roll och det är främst där hon hämtar sin inspiration till sina motiv som ibland är planerade och förställande men även abstrakta och inte föreställande. Det Marie-Louise vill förmedla med sina akvareller är olika stämningar, en känsla för blick och sinne, som förhoppningsvis kan vara till glädje för andra."

9 -12 juni, 16 - 19 juni
Natalia Johansson

30 juni - 3 juli, 7 - 10 juli
Berit Norrbelius

14 - 17 juli
Ekebygruppen, Marianne Heljefors, Mats Jansson, Anita Eriksson, Gunnel Lundgren

21 - 24 juli
Sven-Olof Ahlgren

Fotograf sedan tidigt 80-tal. Tidigare fotograf på Upsala Nya Tidning men numera naturfotograf på heltid med inriktning på djur och natur vi har omkring oss och är en del av.

28 - 31 juli
Yvonne Schantz, Birgitta Attling, ​​​Eva Freiberg

4 - 7 aug
Märith Sovin Persson


11 - 14, 18 - 21 aug
Eva Friskman, Agneta Westerlund, Karl-Tony Olson

Karl Tony Olson, verksam i Harkskär Gästrikland
Jag målar i olja och använder till största delen målarkniv i mitt skapande. Med målarkniv kan jag göra stora jämna färgytor men också  skira tunna linjer.
I mitt måleri söker jag finna en avbildande grundton med ett tillägg utanför detta, något immateriellt. En annan upplevelse bort från kamerans exakta avbildning.

25 - 28 aug
Julian Siarl Phillips, Björn Wändel

1 - 4 sept
Lotta Alpdotter

8 -11 sept
Marika Wikner Markendahl, Renate Armatys, Britt-Marie Eklund

15 - 18 sept
Bitte Sjödin, Cyrene Degerlund, Lena Erling
"
Måleri främst i akryl, men gör även collage. Himmel, hav, horisonter med ”gyllne” inslag  och struktur. Sökande och kreativ, vill utvecklas och upptäcka."
Bitte Sjödin

22 - 25 sept
Birgitta Olsson


29 sept - 2 okt
Anders Agebro

6 - 9 okt 
Bibbi Smide

13 - 16 okt
Alf Nygren