LinnésKammare

Kombinera ett besök hos oss med trevliga utflykter i närheten!

Jumkilsvandringen, Herbatio Jumkilensis

Vandra i Carl von Linnés fotspår längs med Jumkilsvandringen. Under sina exkursioner i Jumkilstrakten övernattade Carl von Linné på Vallhovs säteri. På tapeterna i det som kallas Linnérummet finns fortfarande anteckningar från Carl von Linné.
Säteribyggnaden är idag privatbostad och inte öppen för allmänheten.

Bälinge utomhusbad

Bälingebadet är ett utomhusbad som är öppet under sommarhalvåret. OBS stängt vid temperatur under 17 grader, läs mer och se öppettider via länken nedan.

Edenhof golf

Utmanande mästerskapsbana och trivsam familjebana på samma anläggning.

Bakluckeloppis vid Ulva Kvarn

Bara 10minuter från linnés Kammare ligger Ulva Kvarn där det anordnas backluckeloppis på söndagar mellan maj och oktober. OBS klicka för att se när det anordnas loppis.

Jumkils kyrka

Kyrkan ligger precis på andra sidan väg 272. Det är en vacker liten kyrka vars äldsta delar är från 1300-talet. Dopfunten av Gotländsk sandsten är tillverkad redan på 1100-talet.

Jacob Bagare på Kroksta gård

Jacob bakar fantastiskt surdegsbröd, både matbröd och sötebröd, inte långt ifrån oss. Ofta har vi Jacobs bröd till försäljning i vår deli på lördagarna och vi har nästan alltid hans frysta levain och rågbröd i frysen.

Siggefora badplats och camping

Siggeforasjön med badplats och camping ligger i skogen ca 20minuters bilväg från oss. Campingen är året runt-öppen med närhet till fina frilufts- och strövområden.

Upplandsleden, etapp 21, Siggeforasjön–Tenasjön

Den här delen av Upplandsleden börjar i skogen vid Siggeforasjön, ca 20minuters bilväg från oss. Vandringsleden är 17,5 km lång på varierande underlag genom skog och vacker odlingsbygd. Det finns flera fina rastplatser och sjöar längs vägen.

Kroksta gård, lantligt boende

"Med personligt engagemang erbjuder vi gårdshotell, hus för sällskap, logfest och relax i genuin lantmiljö endast 10 km nordväst om Uppsala. Kroksta gård ligger vackert bland vajande sädesfält och blomstrande ängar. En idyll i svensk gammal anda med personliga rum, nymanglade lakan och lantlig frukost som sig bör."

Myggstenen, Upplands största flyttblock

Myggstenen är ett flyttblock beläget i Åkerlänna i Uppland, cirka 30 kilometer nordväst om Uppsala. Det är med sin vikt av cirka 3000 ton ett av de största i Sverige.

Linnés Kammare är medlemmar i föreningen Tidernas väg. Tidernas Väg är vägarna 272 och 83 mellan Uppsala och Ånge, över Dalälven, Storsjön, längs Ljusnan och Ljungan och genom Uppland, Gästrikland, Hälsingland och Medelpad. Lämna stressen på E4 och välj istället Tidernas väg − lite längre och krokigare, men fylld av upplevelser! Mer än 48 mil av aktiviteter och sevärdheter väntar under resan.

Läs mer på Tidernas vägs hemsida med tips om många fina besöksmål!